Kirkkoon liittyminen

Jos haluat liittyä kirkkoon, voit tehdä sen kirkkoherranvirastossa tai internetin kautta osoitteessa www.liitykirkkoon.fi.

Kun kuulut kirkkoon, olet rippikoulun käynyt ja konfirmoitu
* sinut voidaan vihkiä kirkossa avioliittoon
* voit saada kutsun pienen vauvan kummiksi
* sinut voidaan siunata hautaan
* voit toimia seurakunnan luottamushenkilönä

Kun kuulut kirkkoon on sinulla äänioikeus kirkollisissa vaaleissa, myös ilman rippikoulua ja konfirmaatiota. Mitä muuta kirkkoon kuuluminen merkitsee, siitä löydät tietoa näiltä seurakuntamme sivuilta sekä www.evl.fi -sivustosta.

Miksi kuulua kirkkoon?

Mitä ajattelet kirkosta? Onko se jäänyt sinulle etäiseksi? Vai tuleeko mieleen mukavia muistoja takavuosilta; pyhäkoulusta tai päiväkerhosta? Monelle rippikoulu on ollut ovi kirkkoon. Toiset hakevat omaa paikkaansa kristittynä vasta aikuisena.

Kristittynä oleminen on arjessa elämistä ja ihmisenä kasvamista. Oman elämän sisältöä ja Jumalan hyvyyttä saa etsiä ja löytää. Kun seurakunta tulee tutuksi, siitä voi tulla hyvän yhdessä olemisen ja mielekkään yhdessä tekemisen paikka.

Toivakan seurakunnassa tahdomme tehdä työtä seurakuntalaisten rinnalla, arjen keskellä, mutta myös ihmiselämän juhlissa ja käännekohdissa. Pyrimme edistämään hengellisen elämän ja lähimmäisenrakkauden kasvua ja rohkaista toivakkalaisia elämään kristittyinä.