Tervetuloa jäseneksi!

Iloitsemme Sinusta ja siitä, mitä voit olla tuomassa seurakuntaamme. Seurakunta on ihmiset, jokaiselle on tilaa.  Ennen kaikkea tahdomme olla kysymässä kanssasi: mitä hyvää kotiseurakuntasi saa tuoda Sinun elämääsi?

Toivotan Sinut tervetulleeksi kotiseurakuntasi, tämän yhteisen seurakuntamme vireään toimintaan ja tilaisuuksiin! Tule tutustumaan lämpimiin ihmisiin, kokemaan Pyhän läsnäoloa, hiljentymään, olemaan ja iloitsemaan. Jos Sinulla on huolia, käänny nii¬denkin kanssa seurakunnan puoleen. Kannamme Sinua rukouksin, mutta tahdomme auttaa ja tukea Sinua myös aivan konkreettisesti.

Seurakunnassamme on toimintaa kaiken ikäisille. Jumalanpalvelus on toivakkalaisten yhteinen juhla – Sinut on kutsuttu siihen tulevanakin pyhänä. Toivottavasti tapaamme pian kirkonmäellä!

Ota rohkeasti yhteyttä asiassa kuin asiassa! Olen kirkkoherrana Sinua varten, samoin kuin muut työntekijät ja luottamushenkilömmekin. Olemme palvelemassa toisiamme ja kirkon Herraa, Kristusta. Yhteinen näkymme on: Olemme yhteisö, jossa elämme ennakkoluulottomasti Jeesuksen kanssa ja hänen seuraajinaan.

Pyhän Jumalan siunausta!

Panu Partanen
Toivakan seurakunta

KODIN SIUNAAMINEN – ONNEA UUTEEN KOTIIN!

Kodin siunaaminen on vanha kristillinen tapa. Siunaaminen on rukoushetki, jossa kiitetään kodista ja pyydetään siunausta sen asukkaille ja kodissa vieraileville. Kodin siunaamiselle ei ole aikarajaa. Tilaisuus pidetään yleensä silloin, kun perhe on muuttanut uuteen kotiin ja päässyt siihen asettumaan. Hyvä hetki kodin siunaamiselle on myös lapsen kastetilaisuuden yhteydessä. Kodin siunauksen toimittaa yleensä pappi. Sen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu perhe sekä pyydettäessä myös vieraat.