Toivakan kirkon arkkumatto

Valmistamani arkkumaton olen suunnitellut perinteisen Kirkonkaari-mallin pohjalta. Mielestäni tämä kuvio sopii hyvin kirkkoon. Se on juhlava ja nostaa ajatukseni ja katseeni kohti taivasta.

Seppo-suntion valitsemat harmaan ja valkoisen värit tuovat juhlavuutta ja arvokkuutta tämän tekstiilin käyttötarkoitukseen. Vaaleat värisävyt sopivat arkkukorokkeen valkoiseen ulkoasuun ja ovat käytännölliset vaalean arkun alustana.

Matto on käsinkudottu kangaspuilla. Kuteena olen käyttänyt kierrätysmateriaalista valmistettua ontelokudetta.

Haluan lahjoittaa tämän maton Toivakan seurakunnalle. Olin ilahtunut kun minua pyydettiin suunnittelemaan ja valmistamaan se. Mattoa kutoessani mielessäni oli monet lähellä ja kaukana olevat ystävät, joita muistin esirukouksin. Mattoa on siis kudottu rukousten siivittämänä.

Eliisa Ainali, erityisopettaja ja tekstiilialan artesaani
AinaLiina