Panoraamoja kirkosta

Toivakantie 46
41660 TOIVAKKA
0400-358834 (ma & ke klo 9-12**@**

Kartta ja ajo-ohje

Kirjeitä Eilalta

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) lähetystyöntekijä, filosofian tohtori, kasvatustieteen maisteri Eila Murphy tekee lähetystyötä radiolähetysjärjestö Far East Broadcasting Companyn (FEBC) työyhteydessä.
 

Eila Murphy halusi lähteä lähetystyöhön ymmärrettyään, miten hyvin Suomessa evankeliumi ja kristillinen opetus tavoittavat koko kansan, mutta miten suuria puutteita evankeliumin ja kristillisen opetuksen saralla on Aasiassa. Hän tutkii radiokuuntelua Aasiassa ja koordinoi järjestön tutkimustyötä ja kuuntelijapalautetta. Hän työskentelee internetissä kotoaan Säynätsalosta käsin ja matkustaa paljon Aasiassa. Hän toimii kansainvälisten radiojärjestöjen tutkimusyhteistyöelimessä InterSearchissa (International Research Associates) ja kouluttaa yhteistyötahoja ja FEBCin työntekijöitä tekemään omia tutkimusprojekteja.

Eila Murphyn tehtävänä on tunnistaa mediankäytön trendit ja suuret linjat, jotta medioita hyödyntävät lähetysjärjestöt voivat panostaa oikeisiin välineisiin kullakin alueella. Eila Murphy on ollut mukana kehittämässä Radio Data Manager -tietokantaa, joka palvelee FEBCin ja FEBAn työn suunnittelua. Hän myös päivittää tietokantaa.

Eila Murphy kehittää ja arvioi kriisiviestintää luonnonkatastrofien koettelemassa Indonesiassa, jossa radion merkitys on erityisen korostunut. Hän on vuodesta 2007 lähtien toteuttanut kriisivalmiutta arvioivia tutkimusprojekteja Sumatralla.

– On antoisaa työskennellä erilaisten kulttuurien parissa ja saada katsoa näköalapaikalta, miten kristillinen media vastaa eri kulttuureista ja tilanteista nouseviin polttaviin kysymyksiin, Eila Murphy sanoo. Globaalin lähetystyön erityinen haaste on löytää tasapaino medioiden suurten käyttäjäjoukkojen ja pienten vähemmistöjen evankelioimisessa, hän jatkaa. Jumalan rakkaus ja armo kantavat näissä haasteissa. Kuten Raamattu sanoo: ilman Jeesusta emme voi tehdä mitään.

Vuonna 2013 toteutettiin Indonesiassa maaseudun tutkimusprojekti ja kehitettiin FEBCin kuuntelijapalautteen tilastointia digitaalisessa mediassa. Digitaalisen median käyttö lisääntyy Aasiassa.

Kangasniemeltä kotoisin oleva Eila Murphy, s. Romo, lähti ensimmäiselle työkaudelleen Filippiineille vuonna 1988 Sansan lähettämänä. Hän avioitui vuonna 1991 Yhdysvalloista kotoisin olevan Patrick Murphyn kanssa. Filippiineiltä he muuttivat Yhdysvaltoihin kuuluvalle Saipanin saarelle, missä Patrick toimi FEBCin paikallisen radioaseman johtajana. Vuosina 1996–1999 he työskentelivät FEBCin toimistossa Englannissa. Myös Patrick Murphy on ollut Sansan lähetystyöntekijä FEBCin työyhteydessä aina vuoteen 2012, jolloin hän jäi eläkkeelle. Pariskunnalla on kaksi lasta.


pdf liite

Rukouskirje: tammikuu 2017

pdf liite

Rukouskirje: tammikuu 2018

pdf liite

Rukouskirje: helmikuu 2017

pdf liite

Rukouskirje: maaliskuu 2018

pdf liite

Rukouskirje: toukokuu 2017

pdf liite

Rukouskirje: toukokuu 2018

pdf liite

Rukouskirje: heinäkuu 2017

pdf liite

Ystäväkirje: kesäkuu 2018

pdf liite

Rukouskirje lokakuu 2017

pdf liite

Ystäväkirje syyskuu 2018

pdf liite

Ystäväkirje marraskuu 2018

pdf liite

Ystäväkirje tammi- ja maaliskuu 2019

pdf liite

Ystäväkirje toukokuu2019