Panoraamoja kirkosta

Toivakantie 46
41660 TOIVAKKA
0400-358834 (ma & ke klo 9-12**@**

Kartta ja ajo-ohje

Kirkkovaltuuston puheenjohtajan tervehdys - kohti seurakuntavaaleja 2018

Viimeiseen vuoteensa kääntynyt valtuustokausi on ollut Toivakan seurakunnassa tiivistyvän yhteistyön ja muutosten aikaa. Paikallisen yhteistyön rinnalle on alkanut nousta seurakuntien välinen yhteistyö: Jyväskylän ympäristökuntien yhteinen taloustoimisto aloittaa vuonna 2018. Lapuan hiippakunnan keskusrekisteri kirkonkirjojen pitoa hoitamaan puolestaan aloittaa vuoden 2019 alusta. Yhteistyön tavoitteena on tehostaa ja parantaa palvelua. Yhteinen keskusrekisteri on välttämättömyys, jotta tietosuoja-asetuksen asettamiin vaatimuksiin pystytään vastaamaan. 

Valtuustokauden aikana seurakunnassa on ollut huomattavan paljon työntekijävaihdoksia. Diakonin kokoaikainen virka saatiin täytettyä jumalanpalvelusvastuuta sisältävänä vuoden 2018 alusta. Kanttorin osa-aikaisen viran täyttäminen nousee seuraavaksi agendalle. Vuonna 2018 on myös alettava ennakoiden valmistautua tuleviin työntekijöiden eläköitymisiin. Huolellinen henkilöstösuunnittelu tulee olemaan keskeisessä asemassa lähiaikojen päätöksenteossa.

Vuoden 2017 viimeisessä kokouksessaan joulukuussa kirkkovaltuusto linjasi seurakunnan tulevaisuutta: Seurakunnan tärkeimmän rakennuksen, kirkon, kunnostussuunnitelmien ja tarvittavien korjausten kustannusarvioiden tekemistä varten kirkkovaltuusto varasi investointibudjettiin määrärahan vuodelle 2018. Joulukuun kokouksessa kirkkovaltuusto hyväksyi myös seurakunnan strategian nelivuotiskaudeksi 2018–2021.

Toivakan seurakunnan strategian keskeisinä tavoitteina ovat monipuolinen yhteistyö eri tahojen kanssa ja seurakuntalaisten ottaminen mukaan työntekijöiden rinnalle tasavertaisina toimijoina. Tavoitteena on, että seurakunta elää ihmisten keskellä. Se tarkoittaa, että seurakunta ei ole vain olemassa, vaan se on aidosti läsnä siellä, missä ihmiset ovat. Olemassa voi olla tekemättä mitään, läsnäolo vaatii vuorovaikutusta. Kirkko ei kasva alhaalta päin eikä pysty pitämään huolta jäsenistään, jos seurakunta ei uskalla olla läsnä. Seurakunnan pitää olla valmis kohtaamaan ihmisiä ja hyväksymään kohtaamansa ihmiset. Näin syntyy #minunkirkkoni. 

-Marja Korhonen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja