Muistomerkki

Haudalle asennettavan muistomerkin suunnitelma tulee hyväksyttää seurakunnalla.Muistolehtoalueelle ei saa pystyttää omia muistomerkkejä, mutta vainajan nimi on mahdollista saada yhteiseen muistomerkkiin.

Muistomerkin pystyttämiseen, muuttamiseen, vaihtamiseen ja pysyvään poistamiseen tarvitaan hautausmaiden toimiston myöntämä lupa. Lupamenettelyä ei tarvita, jos haudalla jo olevaan muistomerkkiin lisätään vain viimeksi haudatun vainajan tiedot eikä muistomerkkiin tehdä muita muutoksia. Jos hankit muistomerkin hautaustoimiston tai hautakiviliikkeen kautta, hoitavat he yleensä luvan hankkimisen.

Luvan saaminen edellyttää, että muistomerkki täyttää hautamuistomerkkiohjesäännön vaatimukset ja että hautaukseen liittyvät maksut ovat suoritettu.

Nimilaatta muistolehtoon

Jos vainaja tuhkataan ja haudataan muistolehtoon, omaiset voivat kiinnityttää yhteismuistomerkkiin nimilaatan, jossa on vainajan nimi sekä syntymä- ja kuolinvuosi. Nimen viereen kiinnitettävät pienikokoiset veteraanimerkit ovat ainoat luvalliset koristeet. Lisätietoa muistolehtoon hautaamisesta täältä.