Toivakan kirkko

Salomonintie 5 , 41660 Toivakka

Toivakan kirkko

TOIVAKAN KIRKKO AUKI toistaiseksi ainoastaan jumalanpalveluksissa, toimituksissa ja muissa tilaisuuksissa, muuten vain pyydettäessä.

Yliarkkitehti Lindqvistin suunnittelema kirkko valmistui v. 1882 neljän vuoden rakennusurakan tuloksena Syrjäharjulle (Salomonin tie 5), mistä se näkyy aina nelostielle saakka.

Kirkko on ollut yli sadan vuoden ajan toivakkalaisille kokoontumispaikkana, mistä on etsitty apua ja voimaa raskaiden elämänvaiheiden keskellä. Sinne on tultu myös iloitsemaan ja kiittämään Jumalan hyvyydestä.

Sunnuntaiaamuisin kirkon kellot kutsuvat klo 10 alkavaan jumalanpalvelukseen.

Kirkkomme kuuluu valtakunnalliseen "Tiekirkkojen" verkostoon ja viime vuosina siitä on tullut melko suosittu vihkikirkko. Pellervo Lukumiehen kattomaalaukset ja arkkitehti Sakari Holman suunnittelema sisä- ja ulkoväritys antavat kirkolle aivan oman valoisan sävynsä.

Tiedote Toivakan kirkon korjauksesta

Toivakan kirkko peruskorjataan huhti-lokakuussa 2021. Korjauksen kohteena on vesikatto sekä seinien ulkorakenteet.

*Työmaalla työskentely tapahtuu pääosin arkisin klo 08-17.

*Kirkko pidetään remontista huolimatta kesällä avoinna, aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

*Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja muut tilaisuudet hoidetaan sovitusti.

*Kirkko suojataan sääsuojalla eli huputetaan kauttaaltaan.

*Korjauksesta aiheutuu jonkin verran meluhaittaa, myös pöly-, liikenne- ja muut rakentamishaitat mahdollisia.

*Työmaa-alue rajataan sekä kulkuväylät kirkkoon suojataan.

Kiitämme jo etukäteen naapureita ja kaikkia kirkkovieraita kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä korjauksen aikana.

Lisätiedot: kirkkoherra Panu Partanen (panu.partanen@evl.fi, 040 554 6981), työmaavalvoja Jaakko Pöntiö, Vahanen Oy (040 - 675 4432, jaakko.pontio@vahanen.com), työpäällikkö Risto Ylönen, RPJP Rakennus Oy (040 713 6002, risto.ylonen@rpjp.fi).

Mahdolliset huomautukset hankkeen johdosta on toimitettava suoraan Toivakan kunnan rakennusvalvontaan viimeistään 18.3.2021 (jari.vuopio@toivakka.fi).

Salomonintie 5, 41660 Toivakka

Messu (2. sunnuntai pääsiäisestä)

Su 18.4. klo 10 messu kirkossa. Jouttijärvi, Sievänen.

Seurakunnan tilaisuuksien kokoontumisrajoitus max. 10 seurakuntalaista. Striimi: facebook.com/toivakan.seurakunta

Salomonintie 5, 41660 Toivakka

Messu (3. sunnuntai pääsiäisestä)

Su 25.4. klo 10 messu kirkossa. Partanen, Sievänen.