Seurakunnan viikkoilmoitukset (= kirkolliset) löydät jatkossa täältä.

Uutislistaukseen

Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa apua ympäri vuorokauden

16.6.2022 14.21

Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa apua ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä, myös kesällä. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen apu on muun muassa kiireellistä sosiaalityötä, psyykkistä ensiapua tai kriisityötä hädän, kriisin tai menetyksen hetkellä. Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa myös kriisitapaamisia yksittäisille henkilöille, perheille tai ryhmille. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen.

Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa, kun asukas kohtaa äkillisen tai järkyttävän kriisitilanteen. Se voi olla esimerkiksi läheisen kuolema, itsemurha tai itsemurhayritys, onnettomuus, väkivallan uhriksi joutuminen, vähältä piti -tilanne tai vakava kuolemaan johtava sairaus.

Kun asia ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään ja tilanne vaatii kiireellistä sosiaalityön arviota ja toimia, ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Kyseessä voi olla esimerkiksi akuutti huoli lapsen tai perheen tilanteesta, vanhuksen tai vammaisen kotona pärjäämisestä, väkivaltatilanne tai sen uhka. Kiireettömissä asioissa asukkaat ottavat yhteyttä edelleen oman kunnan sosiaalityöhön.

Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen 24/7 numeroon 014 266 0149 tai hätäkeskuksen kautta 112. (Palveluun voi soittaa myös nimettömästi. Palvelut ovat maksuttomia).

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen nettisivut:

https://www.jyvaskyla.fi/hatati…/sosiaali-ja-kriisipaivystysLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Mobilesta saa järjestölähtöistä tukea muun muassa erilaisissa elämäntilannekriiseissä. Kriisikeskus Mobile palvelee numerossa 044 788 8470 maanantaista torstaihin kello 8–20 ja perjantaisin kello 8–17.