Uutislistaukseen

Kankaisten kyläkoulun kirkkokuvaelma

La 3.12. klo 14 Kankaisten kyläkoululaisten kuvaelma kirkossa. - Katsauksia Toivakan ja sen kirkon historiaan. Lisäksi Timo Siukosen historiikki, joululauluja, Niina Järvinen musisoi, kirkkoherran hartaus. Toivakan kirkko 140v - tilaisuus kaikille avoin.

Toivakan kirkko täyttää 140 vuotta ja Kankaisten kyläkoulun väki esittää sen kunniaksi jälleen kuuluisan kuvaelmansa. Kuvaelmassa käydään läpi Toivakan ja sen kirkon historiaa yli sadan vuoden ajalta. Kuulemme myös koululaisten komeaa kuorolaulua sekä monenlaisten toivakkalaisten emäntien ja isäntien tarinointia: 

- Kankaisten emännät ovat huojentuneita siitä, ettei kirkossa enää nykyään käytetä jalkapuuta ollenkaan. Noh, eipähän ainakaan omat lapset joudu jalkapuuhun koulupäiväksi! 

- Tuossahan tallustelee tyytyväisiä ukkeleita Huikon suunnasta. He ovat varmaan juuri kuulleet torppien itsenäistymislaista vuodelta 1922. Kyllä nyt kelpaa omalla pellolla ahertaa!

- Sota-aika, se oli raskasta aikaa, mutta oli niitä ilon hetkiäkin; ainakin silloin, kun kirkkoherra Kalle Lukumiehelle saatiin kovalla työllä hankittua oma polkupyörä.

- Tämä kaksikko taas kiikaroi vuonna 1973 valmistuneita Pellervo Lukumiehen kirkon kattomaalauksia (ks. kuva). Nämä eivät taida aivan noudattaa Tikkurilan väritehtaan alkuperäistä suunnitelmaa, mutta persoonalliset ne kyllä ovat! 

24.11.2022 21.22