Uutislistaukseen

Toivakan seurakunta yhdistyy Jyväskylän seurakuntaan 2025

Toivakan ja Joutsan seurakunnat yhdistyvät Jyväskylän seurakuntaan vuoden 2025 alusta.

---

Kirkkohallituksen täysistunto: Seurakuntaliitoksia vuoden 2025 alussa

Tiedote. Julkaistu: 
Kirkon viestintä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallituksen täysistunto kokoontui toukokuuhun 2028 jatkuvan kautensa avausistuntoon 4.–5.6.2024. Täysistunnon jäsenet valittiin kirkolliskokouksessa toukokuussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Täysistunnon puheenjohtajana toimii arkkipiispa Tapio Luoma. Varapuheenjohtajakseen täysistunto valitsi Katri Korolaisen Helsingin hiippakunnasta. Pöytäkirjan tarkastajaksi koko kaudelle valittiin Vuokko Vänskä Mikkelin hiippakunnasta.

Täysistunto hyväksyi seurakuntaliitoksia. Varpaisjärven seurakunta lakkautetaan 31.12.2024 ja se liitetään Lapinlahden seurakuntaan 1.1.2025 alkaen. Seurakunnan alueena on nykyinen Lapinlahden kunnan alue, ja sen nimeksi tulee Lapinlahden–Varpaisjärven seurakunta.

Joutsan ja Toivakan seurakunnat lakkautetaan 31.12.2024, ja ne liitetään 1.1.2025 alkaen Jyväskylän seurakuntaan. Seurakunnan alueena on Jyväskylän kaupungin sekä Joutsan, Luhangan ja Toivakan kuntien alueet. Seurakunnan nimenä on Jyväskylän seurakunta.

Alkuperäisessä esityksessä myös Hankasalmen ja Petäjäveden seurakunnat esitettiin lakkautettaviksi ja liitettäviksi Jyväskylän seurakuntaan. Asiasta tehtiin kaksi muutosesitystä, joista ensimmäisessä ehdotettiin, että Hankasalmi jätetään päätöksen ulkopuolelle ja toisessa, että sekä Hankasalmi että Petäjävesi jätetään päätöksen ulkopuolelle. Jälkimmäinen ehdotus voitti äänestyksen yhdellä äänellä, 6–7. Toisessa äänestyksessä esitys jättää Hankasalmi ja Petäjävesi lakkauttamis- ja liittämispäätöksen ulkopuolelle voitti alkuperäisen esityksen äänin 2–11.

Lisätiedot: Taloussuunnittelupäällikkö Johanna Simpanen, p. 050 432 3323, johanna.simpanen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

5.6.2024 15.11