Toivakan kirkko toistaiseksi auki vain erikseen sovittaessa. Jumalanpalvelukset sunnuntaisin pääsääntöisesti klo 10. 

Huom! Toivakan kirkossa on käynnissä katto- ja ulkoseinäremontti, joten kirkko on kauttaaltaan huputettuna lokakuulle asti. Sisätilat normaalisti käytössä, joten tiekirkko on ilmoitetusti auki ja kulku sisälle esteetön.

Seurakunnan toimitilat


TILAVUOKRAT NÄET TÄÄLTÄ.
 

Vanhimmat toimitilat sijoittuvat kirkonmäelle, Syrjäharjulle. Siellä ovat kirkko ja vanha tapuli (läp'käytävä) hautausmaan ympäröimänä.

Hautausmaan portin viereen rakennettiin 1960-luvulla ruumiskappeli.

Kirkonmäen juurelle valmistui seurakuntakoti 1970-luvun puolivälissä. Se rakennettiin käytännössä uusiksi kesällä 1999. Samaan aikaan valmistui Myrskäri, johon tulivat nuorisotilat ja hautausmaan sosiaalitilat.

Kirkkoherranvirasto muutti 12.3.2007 Toivakantien varrella sijaitsevasta Liiketalon entisestä pankkikiinteistöstä Uuteen pappilaan (Toivakantie 46) Saarisen rantaan. Näin virasto palasi tavallaan juurilleen. Myös diakoniatoimisto sijaitsee nyt uuden pappilan tiloissa.

Toivakkaan on rakennettu kaksi pappilaa, joista Uusi pappila on seurakunnan omassa käytössä. "Vanha pappila" on Pitäjäseuran kunnostamana juhla- ja kokoustilana.

Seurakunnan toinen hautausmaa, "Metsähautausmaa" on Paloisentien varrella (Paloisentie 5).

Partiolippukunta Toivakan Lepinkäisten Kylkislammen rannalle rakennettu kämppä, "Kylkispirtti", on ollut käytössä syksystä 1995.