Toivakan kirkon pihalla konfirmaation jälkeen.

TOIVAKAN SEURAKUNTA / VIIKOT 25-26

Ke 17.6. klo 13 - 14 kesälaulut kirkon edessä ulkona.

To 18.6. klo 18 rukouspiiri srk-kodilla.

La 20.6. klo 10 juhannuspäivän sanajumalanpalvelus kirkossa. Diakoni Elina Sarlund, Sievänen. Palvelus seurakuntalaisille avoin, turvavälit ja hygienia! Nähtävissä suorana myös www.facebook.com/toivakan.seurakunta ja jälkeenpäin seurakunnan nettisivulla. Kolehti Nepalin vammaistyölle.

Su 21.6. klo 10 messu kirkossa. Hannu Huttunen, Sievänen (ks. samat tiedot kuin yllä). Kolehti tunturikappelien ja tiekirkkotoiminnan tukemiseen.

Ke 24.6 klo 13 - 14 kesälaulut kirkon ulkopuolella.

Kastettu: Halla Alisa Isabel Jussinmäki, Aino Ruth Aleksandra Halttunen (Jyväskylän seurakunnasta)

Kirkkoherra kesälomalla 15.6. - 14.7. Khranvirasto avoinna ma & ke klo 9-12 (heinäkuussa vain maanantaisin), 0400 358 834, toivakan.seurakunta@evl.fi. Äkilliset sielunhoidolliset asiat diakoni Elina Sarlund (20.6. asti) tai lääninrovasti Arto Viitala 0400-540490 (arto.viitala@evl.fi).

Toivakan kirkko auki joka päivä klo 9-14 (1.6.-16.8.2020)

TOIVAKAN SEURAKUNNAN TOIMINTALINJAUS POIKKEUSOLOISSA 1.6. - 31.7.2020

Seurakunnan tilaisuuksiin saa tulla ainoastaan terveenä. Tämä on tärkein varotoimi. Tämä tarkoittaa, ettei osallistujilla saa olla COVID-19 infektioon sopivia oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli). Seurakunta tekee parhaansa, mutta ei voi taata toiminnoissaan täysin tautivapaata aluetta.

1. Jumalanpalvelukset

Kesäkuun alusta jumalanpalvelukset ovat jälleen auki seurakuntalaisille ja järjestämme myös ehtoollisjumalanpalveluksia. Turvavälit ja hygienia huomioiden kirkossa saa olla kerrallaan yli 50 henkilöä. Suntio, pappi/diakoni ja kanttori valvovat istumajärjestyksen. Pappi ja suntio huolehtivat ehtoollisen jakamisen turvallisuudesta. Kolehdin kerääminen: ovella pois lähtiessä haaviin tai koriin.

Tämän ohella jumalanpalvelukset pyritään edelleen striimaamaan suorana sekä tallennetaan nettisivulle myöhemmin katsottavaksi.

2. Hautaukset

Hautauksiin voi osallistua yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Seurakunnan työntekijöiden osallistumista muistotilaisuuksiin tarkastellaan tilannekohtaisesti. Huom! muistotilaisuuksia ja muita yksityistilaisuuksia koskee 50 henkilön osallistujarajoitus.

3. Muut kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin saa osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Perheen järjestämä kaste-, muisto- tai hääjuhla on yksityistilaisuus, jolloin vastuu on järjestäjillä ja sitä koskee 50 henkilön rajoitus.

4. Diakoniatyö

EU-ruokaa jaetaan Uuden pappilan pihassa joka toinen maanantai klo 10-12 (1.6. ; 15.6. ; 29.6. ; 13.7. ja 27.7.). Hakuaika sovitaan etukäteen diakonin kanssa. Hänen kanssaan voi keskustella muustakin avuntarpeesta (diakoni Elina Sarlund 040 716 4221, lomatuuraus siivooja-emäntä Sinikka Jäntti 040 522 7238).

5. Leirityö

Seurakunnan leirit/leiripäivät ovat tältä kesältä peruttu lukuun ottamatta rippileiriä. Rippileiri pyritään järjestämään suunnitelman mukaan heinäkuussa.

6. Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto auki normaalisti maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-12 (https://www.toivakanseurakunta.fi/yhteystiedot), heinäkuussa ainoastaan maanantaisin.

7. Kirkko

Toivakan kirkko auki klo 9-14 joka päivä (1.6.-16.8.2020)

8. Muu seurakunnan toiminta

Kesäkuussa kesälaulut kirkonmäellä keskiviikkoisin klo 13-14. Tilaisuudet ulkona, kirkon ympäristössä. Turvaetäisyydet ja sääolot huomioitava. Lomakauden vuoksi muuta säännöllistä viikkotoimintaa ei ole, pois lukien jumalanpalvelukset. Seurakunnan netti- ja Facebook –sivuilta löytyy hengellistä materiaalia.

9. Sielunhoito ja keskustelumahdollisuus

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä sielunhoitoon ja keskusteluun muissakin kuin hengellisissä asioissa. Yksityisehtoollinen mahdollista. Kesällä huomioitava työntekijöiden loma-ajat, jotka ilmoitetaan nettisivuilla.

Seurakuntalaisten huoliin vastataan myös Kirkon Keskusteluavussa, valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä, iltaisin kello 18–24. https://kirkonkeskusteluapua.fi/ Osoitteessa palvelee myös chat ma-pe kello 12–22. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)

Toivakassa 25.5.2020

Panu Partanen
panu.partanen@evl.fi

"Rohkaise minua, Henki, murenna pelkoni. Tässä maailmassa osoita paikkani."
(virsi 125)