Toivakan kirkon pihalla konfirmaation jälkeen.

TOIVAKAN SEURAKUNTA / VIIKOT 48 - 49

​​​​​​​Su 29.11. klo 11 I-adventin perhemessu kirkossa. Huom! kellonaika. Partanen, Kivimäki, Kinnunen, Sievänen. Lapsiystävällinen kesto (n. 50 min). Messun jälkeen joulupuuro, piparit ja glögit ulkona. Striimi facebook.com/toivakan.seurakunta.

​​​​​​​Su 29.11. klo 14 Kauneimmat Joululaulut ja puurojuhla Nisulan kylätalolla. Partanen, Sievänen.

​​​​​​​Su 29.11. klo 15 rauhanyhdistyksen seurat srk-kodilla.

​​​​​​​Ma 30.11. klo 10-12 EU-ruokaa jaossa Uudessa pappilassa.

​​​​​​​Ti 1.12. Kauneimmat Joululaulut –joulukalenteri alkaa. Seuraa kalenteria facebook.com/toivakan.seurakunta tai toivakanseurakunta.fi

​​​​​​​Ti 1.12. klo 11-14 diakoniatyön jouluruokailu (mahtuu 60 hlöä). Vapaaehtoinen maksu Toivoa Toivakkaan -keräykselle.
​​​​​​​
​​​​​​​Ke 2.12. klo 18-20 Kauneimmat joululaulut –karaokeilta kaikelle kansalle srk-kodilla. Tule laulamaan porukalla ikisuosikkeja tai kokeilemaan uusia!

​​​​​​​Suositamme kasvomaskien käyttöä tilaisuuksissamme. Lähtökohtaisesti jokainen tuo oman maskinsa, seurakunta on kuitenkin varautunut ylimääräisillä.

Kaikki toiminta: toivakanseurakunta.fi ​​​​​​​​​​

TOIVAKAN SEURAKUNNAN TOIMINTALINJAUS TOISTAISEKSI

 

 Seurakunnan tilaisuuksiin saa tulla ainoastaan terveenä. Tämä on tärkein varotoimi. Tämä tarkoittaa, ettei osallistujilla saa olla COVID-19 infektioon sopivia oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli). Seurakunta tekee parhaansa, mutta ei voi taata toiminnoissaan täysin tautivapaata aluetta. Seurakunta suosittaa kasvomaskien käyttöä tilaisuuksissaan.

1. Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset ovat auki seurakuntalaisille ja järjestämme myös ehtoollisjumalanpalveluksia eli messuja. Turvavälit (1-2m) ja käsihygienia huomioiden kirkossa saa olla kerrallaan yli 50 henkilöä. Pappi ja suntio huolehtivat ehtoollisen jakamisen turvallisuudesta. Kolehti kerätään koriin pois lähtiessä. Tämän ohella jumalanpalvelukset pyritään edelleen striimaamaan suorana seurakunnan Facebook-sivulla.    

2. Kirkolliset toimitukset

Kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan.

3. Kasvomaskit

Toivakan seurakunta suosittaa tilaisuuksissaan kasvomaskeja. Lähtökohtaisesti niiden hankkiminen kuuluu osallistujille, mutta seurakunta on myös varautunut ylimääräisillä maskeilla.

4. Diakoniatyö

EU-ruokaa jaetaan seurakuntakodilla joka toinen maanantai klo 10-12. Hakuaika sovitaan etukäteen diakonin kanssa. Hänen kanssaan voi keskustella muustakin avuntarpeesta (diakoni Elina Sarlund 040 716 4221).      

5. Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto auki normaalisti maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-12 (https://www.toivakanseurakunta.fi/yhteystiedot). Suosittelemme puhelin- tai sähköpostiasiointia. 

6. Kirkko

Toivakan kirkko toistaiseksi auki ainoastaan jumalanpalveluksissa, toimituksissa ja muissa tilaisuuksissa, muuten vain pyydettäessä.  ​​​​​​​ 

7. Muu seurakunnan toiminta

Seurakunnan toiminnasta löydyt ajankohtaiset tiedot sekä kirkollisista ilmoituksista että tapahtumasivulta.

8. Sielunhoito ja keskustelumahdollisuus

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä sielunhoitoon ja keskusteluun muissakin kuin hengellisissä asioissa. Yksityisehtoollinen on mahdollista.

Seurakuntalaisten huoliin vastataan myös Kirkon Keskusteluavussa, valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä, iltaisin kello 18–24. https://kirkonkeskusteluapua.fi/ Osoitteessa palvelee myös chat ma-pe kello 12–22. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)

Toivakassa 28.8.2020

Panu Partanen
kirkkoherra
panu.partanen@evl.fi
+358405546981

-----

LAPUAN HIIPPAKUNNAN OHJEET 6.10.2020​​​​​​​

PERUSTASO

Yleiset ohjeet
 

  • Jää kotiin, jos tunnet vähäisimpiäkään flunssaoireita.
  • Muista turvaväli.
  • Käytä kasvomaskia, jos turvaväliä ei voi pitää.
  • Pese käsiä usein ja huolellisesti.
  • Yski hihaan tai nenäliinaan.
  • Jos epäilet tartuntaa, mene testiin.
  • Asenna Koronavilkku puhelimeesi.
  • Muista vastuullisuus töissä ja vapaa-ajalla.
  • Huolehdi omaehtoisesta karanteenista tarvittaessa.

Kokoontumisrajoitukset

Yli 50 ihmisen kokoontumisissa edellytetään hygienia- ja turvaväliohjeiden noudattamista. Osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1–2 metrin turvavälien pitämiseen. Jonotustilanteissa ihmisiä tulee muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä. Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

 

Jumalanpalvelukset, toimitukset ja muut tilaisuudet

Seurakuntia kehotetaan noudattamaan aluehallintovirastojen ja sairaanhoitopiirien määräyksiä sekä yleisötilaisuuksien järjestämistä koskevien velvoitteiden että niitä koskevien suositusten osalta. Kaikissa tilaisuuksissa ja kokoontumisissa huolehditaan hygieniasta, turvaväleistä ja opastuksesta. Paikalle tullaan vain terveenä. Huolehditaan hyvästä ilmanvaihdosta, lyhennetään tilaisuuksien kestoa ja vähennetään laulamista. Ehtoollisella huolehditaan hygieniasta erityisen hyvin. Tarkempaa ohjeistusta löytyy piispojen ohjeesta 1.6.2020.

Kirkon lähetysjärjestöillä on huoli kolehtivarojen pienenemisestä. Kolehdin kerääminen jumalanpalvelusten päättyessä ovilla on johtanut siihen, että paikoitellen kolehdit ovat tuottaneet jopa vain 10 % normaalista. Tuomiokapituli suosittelee ensisijaisesti käytettäväksi pitkävartista kolehtihaavia tai lyhytvartista haavia, jolla kolehti kerätään turvavälit ja hygienia huomioiden. Kolehtihaavin kierrättäminen kädestä käteen ei tule kysymykseen. Jos kolehtihaavien käyttäminen ei ole mahdollista, voidaan järjestää erillisiä keräyspisteitä.

Vastaanottotoiminta ja kotikäynnit

Seurakuntalaisia voidaan tavata vastaanottotilassa tai kotikäynnillä, kun huolehditaan turvaohjeiden noudattamisesta. Tapaaminen voidaan hoitaa myös ulkotilassa, puhelimella tai verkossa. Vapaaehtoistoiminnassa noudatetaan samoja periaatteita.

Kasvomaskit

Maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä ja niissä julkisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Suositus koskee yli 15-vuotiaita tilanteissa, joissa lähikontakti kestää yli 15 minuuttia. Lisäksi suositus koskee koronavirustestiin hakeutuvia henkilöitä ja riskialueilta Suomeen saapuvia matkustajia.

Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Paikalliset terveysviranomaiset toteavat, onko maskisuositus alueella voimassa.

Matkustaminen

Kotimaan matkailussa tulee noudattaa terveys- ja turvallisuusohjeita. Kaikkea matkustamista tulee välttää sairaana. Matkan aikana pitää välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. THL ylläpitää listoja matkustuksen suhteen turvallisista ja ei-suositeltavista maista. Terveysviranomaiset voivat määrätä testeihin tai karanteeniin tarvittaessa.

 

KIIHTYMISVAIHE

Perustason ohjeiden lisäksi:


Kokoontumisrajoitukset

Paikallisviranomaiset voivat asettaa tarkempia kokoontumisrajoituksia.

Etätyösuositus

Etätyötä suositellaan niillä alueilla, joilla viranomaisten toteamana koronatilanne on kasvussa.

Kasvomaskit

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tämä koskee myös kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhteisöjen tiloja. Tilaisuuden järjestäjää suositellaan varaamaan maskeja osallistujille.

 

LEVIÄMISVAIHE

Perustason ja kiihtymisvaiheen ohjeiden lisäksi:


​​​​​​​Kasvomaskit

Kasvomaskien käyttöä suositellaan vahvasti aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä, sekä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

 

Alueelliset viranomaiset voivat jokaisessa vaiheessa antaa alueellaan omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat niiden omaan riskinarviointiin. Siksi on erittäin tärkeää, että seurakunnat pitävät kiinteää yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

 

OHJEET

Tuoreimmat yleiset ohjeet

THL
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

AVI
http://www.avi.fi/web/avi/aiheet

Valtioneuvosto
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

 

Tuoreimmat kirkon omat ohjeet

evl.fi
https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus

Sakasti
https://sakasti.fi/kriisit-ja-varautuminen/nain-varaudut/koronavirus

Sakastissa ennen 1.6. annetut ohjeet koskevat valmiuslain soveltamisen aikaa. 1.6.2020 lähtien annetut ohjeet liittyvät nykytilanteeseen.

Tuoreimmat koronaohjeet verkossa

Yleiset ohjeet

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille
https://www.avi.fi/web/avi/aiheet
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta
http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

Kirkon omat ohjeet

https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus
https://sakasti.fi/kriisit-ja-varautuminen/nain-varaudut/koronavirus/
https://www.lapuanhiippakunta.fi/ohjeita-koronavirustilanteessa