Nimikkolähetti Eila Murphy

Eila Murphy työskentelee kansainvälisen medialähetysjärjestö FEBC Internationalin yhteydessä Suomesta käsin. Hän mm. tutkii median käyttöä ja radiokuuntelua Aasiassa.

Tutkimattomia ovat Herran tiet, mutta tutkittavaa riittää myös lähetystyössä! Sansan mediatutkija Eila Murphy työskentelee kansainvälisen medialähetysjärjestö FEBC Internationalin (Far East Broadcasting Company) yhteydessä Suomesta käsin. Eila on filosofian tohtori ja kasvatustieteiden maisteri, joka tutkii median käyttöä ja radiokuuntelua Aasiassa sekä päivittää medialähetystyön tietokantoja.

Kangasniemeltä kotoisin oleva Eila on ollut Sansan lähettämänä FEBC:n palveluksessa vuodesta 1988. Hän ja Yhdysvaltojen Oregonista kotoisin oleva Patrick Murphy työskentelivät Filippiineillä, Saipanilla ja Englannissa ennen kuin vuonna 1999 muuttivat Jyväskylän Säynätsaloon. Patrick työskenteli Sansan niin sanottuna ulkomaisena lähettinä, kunnes jäi eläkkeelle. Perheeseen kuuluu myös kaksi aikuista lasta.

”Doctor Eila” tuntee aasialaisten tavat käyttää mediaa

Eila Murphyn vuonna 2014 valmistunut tohtorinväitöskirja käsitteli radion käyttöä oppimisympäristönä, joka edistää valmistautumista tsunameihin ja muihin luonnonkatastrofeihin. Tutkimus selvitti, kuinka kansalaiset oppivat radion ja yhteisön osallistamisen kautta varautumaan mahdolliseen luonnonmullistukseen ja selviämään siitä.

Säännöllisesti Aasiassa matkustava Eila johtaa FEBC Internationalin tiimiä, jonka toimialueeseen kuuluvat FEBC:n sisällöntuotanto, yleisövuorovaikutus ja tutkimus. Hän on FEBC:n edustaja kansainvälisten mediajärjestöjen tutkimusyhteistyöelimessä Intersearchissä ja toimii Mongolian perheradioasema Wind FM:n Suomen-koordinaattorina.

Eilan esittelyvideon löydät täältä.

Eilan havaintoja Aasiasta, ajankohtaisista ilmiöistä ja mediatutkimuksesta voi lukea hänen blogistaan Asiaa Aasiasta sekä hänen matkablogistaan.

- Nyt voi tukea Eilan työtä myös Mobilepaylla numeroon 25546!

- Lue uutisia FEBC:n mediatyöstä!

- Tilaa Eila Murphyn ystäväkirje!

- Eilan rukous- ja lähettikortti

- Lahjoita Eilan työn tukemiseksi! 

---

Eila Murphyn ystäväkirjeet

2022

syyskirje

2021

nro 1/ 2021

nro 2 / 2021

nro 3 / 2021

nro 4 / 2021

2020

nro 1 / 2020

nro 2 / 2020

nro 3 /2020

2019

nro 1 - 2

3

4

5

2018

nro 1

2

3

4

5

6

2017

nro 1

2

3

4

5